Enric Jardí

Es va graduar a l’Escola Elisava de Barcelona el 1988 on continua ensenyant i posteriorment es va llicenciar en disseny i producció gràfica a l’Institut Superior de Investigação i Ciência, Lisboa.

El seu treball professional se centra en disseny editorial, direcció d’art, cobertes per a llibres, identitat corporativa i il·lustració. Entre els seus clients hi ha diverses organitzacions i empreses internacionals i nacionals com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Catalunya Caixa, «la Caixa», la Generalitat de Catalunya, Grup 62, Grup Z , la Vanguardia, El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Penguin Random House, The Boston Phoenix, RBA, la Sala Beckett, Sàpiens, The Chicago Reader, la Universitat Oberta de Catalunya, The New York Times, IESE, Casals o el Museu Picasso.

El 1991 forma amb altres dissenyadors el grup tipogràfic Type-Ø-Tones que desenvolupa fonts distribuïdes per FontShop (Berlín).

Entre setembre de 2005 abril de 2009 va ser que el president de l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics ADG-FAD i posteriorment va estar durant dos anys com a membre de la junta directiva d’aquesta organització.

És l’autor de diversos articles sobre disseny i tipografia. En 2007 va publicar “Veintidós consejos sobre tipografía (que algunos diseñadores jamás revelarán) y veintidós cosas que nunca debes hacer con las letras (que algunos tipógrafos nunca te dirán)” amb Actar. El 2012, “Pensar con imágenes” a l’editorial Gustavo Gili. En 2018, “Life is sho” i “Así se hace un libro” a Arpa. Diverses de les seves obres han estat traduïdes a diferents idiomes.

És director i professor del Màster en Tipografia Avançada d’Eina Centre de Disseny i Universitari d’Art en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona. També és professor del Màster Universitari en Direcció d’Art en Publicitat a Blanquerna, Universitat Ramon Llull (Barcelona), dels Màster en Disseny i Direcció d’Art i del de Disseny de Packaging d’Elisava, Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i professor del Curs de Disseny Gràfic a la Universitat de Lapònia (Finlàndia). Des de 2016 ensenya semiòtica i teoria de la imatge a l’escola IDEP de Barcelona. Té diversos cursos de tipografia i disseny de llibres a la plataforma Domestika.

Ha impartit classes i tallers de tipografia, disseny editorial i treball amb imatges a la Universitat de Xile, la Universitat Diego Portals (Xile), la Universitat de Porto (Portugal), la Universitat Iberoamericana de Mèxic, la Pontifícia Universidade Catòlica de Rio de Janeiro (Brasil), Universidade Presbiteriana Mackenzie (Brasil).

L’octubre de 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura en l’apartat de disseny atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Ha rebut diversos premis, dels quals destaquen els European Design Awards, Laus, D & AD Awards i Malofiej d’infografia.