Rebeca Luciani

Va néixer a La Plata, Argentina, el 1976. Va estudiar dibuix i pintura al Batxillerat de Belles Arts, a la Universitat Nacional de la Plata. Al 2.000 va viatjar a Barcelona, ​​ciutat en la qual ha encaminat la seva tasca creadora a través de la il·lustració. Allà es va llicenciar a la Facultat de Belles Arts.

La seva obra es caracteritza per la intensitat dels seus espais, per la càrrega cromàtica que tenen els seus ambients, per la força dels seus personatges i per la calidesa que desprenen les seves il·lustracions. La seva vitalitat innata es combina amb un esforç exigent a la recerca de la comunicació amb el lector i de l’expressió dels sentiments del text a través dels seus pinzells.

Ha estat guardonada amb diversos premis, els últims, el 2015 amb el Premi Junceda pel seu àlbum il·lustrat “Mishiyu”, amb text de Ricardo Alcántara i editat per Combel, Barcelona. I en el 2018 pel Fons Nacional de les Arts, Argentina, pel seu àlbum “Aconcagua” amb text de Perla Suez i editat per Ojoreja. El 2020 va rebre el Gran Junceda pel seu treball de “Tutti fan Piu” per a L’Auditori de Barcelona.

www.rebecaluciani.es
@rebecaluciani